Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководителите на специализираните прокуратури отново поискаха законови промени

Валентина Маджарова
Снимка: БГНЕС

Ръководителите на Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура поискаха за пореден път промяна в промените в Закона за съдебната власт, с които беше закрито спецправосъдието. На среща с ръководството на Министерството на правосъдието Валентина Маджарова и Ивайло Ангелов призоваха за шестмесечен допълнителен преходен период, за да могат разследванията и делата да се прехвърлят безпроблемно от спецструктурите в редовните съдилища и прокуратури. Ако това не стане, Ангелов и Маджарова, прогнозираха "хаос":

"Мисля, че от министерството  започнаха да разбират всъщност, че след 27-и ще се блокира предаването на делата, няма да може да се извършват разследвания… Мисля, че започнаха разбирате хаоса, който ни чака“, каза Ивайло Ангелов.

"В момента стотици разследвания са в опасност! Развитието на наказателния процес по стотици дела също е в опасност. В опасност са включително влезли в сила съдебни актове.  Проблемът е голям, защото в опасност е развоят на може би всичките ни наказателни дела, които са неприключени", заяви Валентина Маджарова



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна