Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките отново губят с 0:3 в Лигата на нациите

Волейболистките загубиха с 0:3 от Япония
Снимка: ФИВБ

Женският национален отбор на България по волейбол допусна пето поражение в Лигата на нациите – 0:3 (20:25, 16:25, 23:25) срещу Япония на турнира в Кесон Сити (Филипините). Така воденият от италианският треньор Лоренцо Мичели тим остана с една победа – 3:2 над Нидерландия и пет загуби – всичките с по 0:3 от Тайланд, Сърбия, Турция, САЩ и от японките. Следващата среща на българките е в събота рано сутринта в 6 часа срещу състава на Канада. 

Мичели направи някои промени в стартовата шестица в сравнение спредишния мач с американките, като на терена се появиха на посрещане Мария Йорданова вместо Александра Миланова и в центъра Борислава Съйкова на мястото на Нася Димитрова. Останалите титулярки в началото бяха Лора Китипова, Силвана Чаушева, Мирослава Паскова, Мира Тодорова и лиребо Жана Тодорова. След това в игра се появиха другата разпределителка Петя Баракова, Александра Миланова влезе като диагонал, Нася Димитрова, Ралица Василева и Радостина Маринова. 

Само в първия гейм имаше интрига в мача, след като българките поведоха с 19:16 т., но силите им стигнаха само да спечелят още една точка. В следващите две части лидерът в класирането – тимът на Япония, бе безапелационен за шестата си поредна победа. Японките са единствени досега без загуба.

Други резултати:

Канада Белгия  3:1
Полша - Тайланд  3:2
Бразилия - Турция  3:1


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна