Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ обявява кои кандидати за шеф на БНТ са допуснати до изслушване

Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии ще обяви кои от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са допуснати до изслушване. 

Ще бъдат приети и правила за изслушванията, които са насрочени за 27-ми и 28-ми юни по реда на приемане на техните документи. 

Кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия са общо осем. Това са телевизионният водещ Сашо Диков, бившият главен юрисконсулт на БНТ и бивш директор на "Правна дирекция" в БНР Ирина Величкова, спортният журналист Сашо Йовков, членът на Управителния съвет на БНТ Василена Матакиева, настоящият ръководител на обществената телевизия Емил Кошлуков, бившият шеф на новините и актуалните предавания на Би Ти Ви Венелин Петков, директорът на радио Кърджали Красимир Ангелов и доц. Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

В хода на процедурата в документите на Сашо Диков и на Светлана Божилова бяха установени пропуски, но и двамата ги отстраниха в срок. 

Изборът на новия ръководител на обществената телевизия ще бъде на 29-ти юни. Мандатът на настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича в началото на юли.

На заседанието днес ще бъде представен доклад от дирекция "Мониторинг и анализи" на СЕМ за фокусирано наблюдение на излъчено аудио-и и аудиовизуално съдържание във връзка с разкритията за насилие и убийства в украинския град  Буча.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени