Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще преговаря с ПП за правителство в рамките на този парламент

Корнелия Нинова от БСП
Снимка: БГНЕС

БСП ще преговарят с "Продължаваме промяната" за правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно след заседанието в София на Националния съвет на БСП, продължило повече от 6 часа.

"Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в рамките на този парламент, ако първата политическа сила - "Продължаваме промяната" ни поканят, да не участваме в правителство в което участват ГЕРБ и ДПС и да не подкрепяме мандат, ако бъде връчен на ГЕРБ или ДПС", посочи след края на заседанието Корнелия Нинова и добави:

"По отношение на преговорите с "Продължаваме промяната", Националният съвет на БСП ни даде и рамка в която да водим разговори с четири краткосрочни задачи: първата - подкрепа на актуализацията на бюджета, втората - приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, третата - реформите и проектна готовност, които са необходимо за да влезе плана реално в действие и четвърта - подготовка на Бюджет 2023 г., за да можем да подготвим и страната и хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни чакат".

Сред дългосрочните политики БСП ще работи за социални реформи, здравеопазване, икономика и продължаване на битката за съдебна реформа.

Националният съвет е поставил висока оценка на четиримата министри от левицата в досега управата колиция. 

Нинова коментира, че прекъсването на диалога с руския "Газпром" остава грешка. 

По темата за червените линии Нинова не назова пряко дали са готови за диалог с "Има такъв народ".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна