Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обяви, че нанесла удари по оръжеен склад в Кременчук, а не по търговски център

| обновено на 28.06.22 в 18:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията за ракетен удар  срещу търговския център в украинския град Кременчук. Според версията на военното ведомство атаката е била насочена срещу складове с чуждестранни оръжия, предназначени за украинската армия, а търговският център е бил празен.

Говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков съобщи на днешния си брифинг, че с високоточно оръжие с въздушно базиране са били поразени хангари с доставени от Съединените щати и европейските страни оръжия и боеприпаси. По думите му хангарите са били разположени на територията на завода за пътно-строителни машини в град Кременчук.

В резултат на високоточния удар са били поразени оръжията и боеприпасите западно производство, съсредоточени на територията на складовете за по-нататъшно изпращане в украинската групировка войски в Донбас. Детонацията на боеприпасите за западното оръжие е предизвикала пожар в разположения в близост до територията на завода неработещ търговски център. 

Министърът на външните работи Сергей Лавров потвърди версията на руските военни и заплаши с нови удари

"Колкото повече се доставя оръжие, което е предназначено да удължи конфликта и страданията на мирните граждани, които постоянно живеят под обстрела на украинския неонацистки режим, толкова повече задачи ще изпълняваме на терен", аяви Сергей Лавров в столицата на Туркменистан Ашхабад, където участва в среща на външните министри на страните от Каспийския регион.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени