Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН пак призова Кирил Петков да спре да звъни и да агитира депутати

Ива Митева и Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС, архив

От "Има такъв народ" (ИТН) за пореден път призоваха премиера в оставка Кирил Петков да престане да се опитва да убеждава отделни депутати за подкрепа на бъдещо правителство.

На брифинг в Народното събрание председателят на групата Тошко Йорданов заяви, че ако "Продължаваме промяната" и лидерът ѝ Кирил Петков имат желание за разговори с "Има такъв народ", тези разговори могат да се случат само по официалния ред - с покана до партията и парламентарната група, които ще излъчат представители.

"Няма никакво значение на колко човека е звънял. Самият факт, че продължава да звъни, вчера включително, и да ги уговаря за среща и да ги кара да дърпат други хора, е неприемлив, непочтен. Никой, който стои пред вас, е труженичка от някоя магистрала, която да отиде някой да си я издърпа настрани."

Ива Митева съобщи, че лично е получила обаждане от премиера в оставка Кирил Петков, който по думите ѝ дори е съобщил на коалиционния съвет снощи, че тя ще води група, която да разговаря с него.

"Смятам, че това са ниски страсти. Смятам, че един премиер в една демократична, парламентарна република не действа така. Разговори като независими народни представители, както той се изразява, не може да има. Затова смятам, че това трябва наистина да престане. Ние сме най-малко хората, които искаме избори, знаем, че държавата не е в добро състояние. Аз му казах, че ще седнем всички заедно, ще говорим открито и ако те приемат това, което ние казваме, ще вървим напред."

От "Има такъв народ" отново потвърдиха, че основното условие за подкрепа на бъдещо правителство в рамките на 47-ото Народно събрание е Кирил Петков и Асен Василев да не са част от него.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна