Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетите от шампионата "Млада метафора" очакват сборник със своите стихове

Участници и арбитри в шамнионата
Снимка: Столична община

Стотици ученици от софийските училища се включиха в надпреварата, посветена на словото – шампионата по поезия „Млада метафора“, отчетоха организаторите.

Финалният двубой се проведе на площад "Славейков", а арбитри бяха известните писатели и литератори Георги Господинов, проф. Михаил Неделчев и Иван Ланджев.

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош връчи наградите на победителите от НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ с ръководител Ивана Танушева, както и на подгласниците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ с ръководител Калоян Христов, съобщават от Столичната община.

Предстои издаване на сборник с най-добрите стихове на младите поети, както и създаване на видеоклипове с техни творби.

Инициативата за шампионата по поезия е на Столичната библиотека и се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура". 

Първият етап, проведен през април и май, включваше работилници с поета Бойко Ламбовски (творческо писане), с актьора Стефан Щерев (сценично представяне на текстове), с актьора, музикант и поет Стефан Вълдобрев (съчетаване на поезия и музика).
Тогава арбитри на срещите бяха Мирела Иванова, Кристин Димитрова, Аксиния Михайлова, проф. Пламен Дойнов, доц. Йордан Ефтимов.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна