Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват незаконен кей до имота на Ахмед Доган в парка "Росенец"

Снимка: БГНЕС архив

Премахване на незаконен кей до имота на Ахмед Доган в парка "Росенец" са поискали от регионалния строителен контрол в Бургас. Това показва констативен протокол, публикуван и на фейсбук страницата на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов.

При проверката не са били представени нужните разрешителни, с които кеят до т.нар. "сараи" на почетният председател на ДПС е бил удължен през последните години. Поради това длъжностните лица са наредили започване на административно производство, което да доведе до премахването на кея.

"Няма недосегаеми", пише Караджов и уточнява, че проверката се е забавила заради инженерни замервания под вода: "Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме, каквото сме обещали".

"Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от “Има такъв народ”, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на "Росенец". Иначе "ние сме ДПС", а всички останали са "Промяната". По делата им ще ги познаете", написа във връзка със случая лидерът на ИТН Слави Трифонов в личния си профил във Фейсбук.

Миналата седмица започна разрушаването на друг обект до вилата на Доган - незаконна постройка на държавния плаж.

Липсата на държавен контрол върху бургаските имоти на почетният председател на ДПС беше един от поводите за антиправителствените демонстрации през 2020 година.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна