Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на БСП в ОбС - Пловдив става "Автентична лява БСП"

Групата общински съветници на БСП в Пловдив вече ще се наричат "Автентична лява БСП".

Това обяви в началото на сесията председателят на групата съветници Николай Радев. Той прочете декларация, в която посочва, че 7 съветници сменят името на групата си.

Причината за преименуването е несъгласието на пловдивските съветници и част от техните съпартийци с политиката на лидера Корнелия Нинова.

Сред мотивите за смяната са политиката на партията на национално ниво, както и несъгласието с политиката за Република Северна Македония и Русия. 

"С участието си в правителството, заедно с ДБ, БСП размива своята идентичност, като ярък пример е общият кандидат за кмет на Нова Загора, издигнат между ДБ и БСП", посочи Николай Радев. 

"Със смяната на името искаме да светне "червената лампичка" на националното ръководство", каза Тодор Стоилов на брифинг след сесията на ОбС, а Йордан Василев допълни: "Целта е да върнем БСП в лявата политика".

Общинските съветници алармираха за нередности при провеждането на събранията на основните партийни организации, неспазване на устава и др. Категорични са, че няма да подкрепят такъв тип действия на следващите избори. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна