Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради жалба СЕМ отложи обсъждането на процедурата за избор на генерален директор на БНТ

Снимка: БГНЕС

Заради постъпила жалба Съветът за електронни медии отложи обсъждането на процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия. С мотива, че документът е постъпил късно снощи и СЕМ не може да се запознае с него в срок до днес, председателят на медийния регулатор Соня Момчилова предложи отлагането. То беше прието с 4 гласа "за" и "един против". Членовете на Съвета Пролет Велкова и Габриела Наплатанова заявиха, че регулаторът няма полза да бъде бавена процедурата за избор на генерален директор на БНТ.

"Да, въвлечени сме в юридически казус, който има нужда от известно време за обмисляне, за да може да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов генерален директор, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана, а иначе, това по никакъв начин не отлага намеренията ни колкото е възможно по-бързо тази процедура да бъде открита. Да, както каза и Соня Момчилова, предвиждахме днес най-близки възможни срокове това да се случи, но този юридически казус просто ще отложи малко във времето това ни решение, а именно кога да открием процедурата по избор на генерален директор. Ще гледаме да е възможно най-бързо", заяви Велкова.

"И аз, ако мога да добавя, че не е в интерес на СЕМ да бави конкурса. Така или иначе вече създадохме прецедент с липсата на решение, така че ще се стремим максимално бързо да изясним този казус, който засега създава пречка за насрочване на нови дати, но ще гледаме да е максимално бързо", каза на свой ред Наплатанова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна