Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти ще играят за бронза на европейското

Национален отбор до 18 години
Снимка: БФВолейбол

Националният ни отбор по волейбол до 18 години загуби от състава на Франция в полуфиналите на европейското първенство в Тбилиси (Грузия). Селекцията на треньора Виктор Карагьозов отстъпи с 0:3 (15:25, 23:25, 20:25) гейма и в неделя ще играе за бронзовите медали срещу загубилия от втория полуфинал между Италия и Сърбия.

Срещата започна лошо за българския отбор, който се оказа изоставащ с пет точки още в средата на първия гейм и не бе в състояние да съкрати пасива си. Българите показа по-различно лице във втория гейм, в който играта се водеше точка за точка. Франция обаче успя да направи серия от три поредни точки, с които да поведе с 21:19 и така да си подсигури и втория гейм. Това повлия на българския тим, който изостана с 0:4 точки в началото на третия гейм. Младите национали скъсиха пасива си до две точки при 19:17, но Франция отново показа по-добро ниво в края и затвори мача.

За България Александър Къндев завърши с 11 точки, а Стелиян Делибосов добави 9. За Франция над всички бе Тома Пюжол с 22 точки.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна