Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха 2 обвинения на дрогирания шофьор, заради когото пострадаха 2 полицаи

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Бургас повдигна 2 обвинения на дрогирания шофьор, заради когото пострадаха двама полицаи. Единият от тях е прострелян в дясната ръка от рикоширал стоп-патрон, а другият е със счупена ръка.

Те са се опитали да спрат автомобила на 29-годишния Стоян Георгиев за проверка. Той не се е подчинил и е последвало преследване край град Средец.

Мъжът е обвинен за заплаха към служител на Гранична полиция, както и за блъснат полицейски автомобил и причиняване на средна телесна повреда на полицай. Той е управлявал автомобила си след употреба на наркотици и без шофьорска книжка. Обвиняемият Стоян Георгиев е криминално проявен - осъждан е за кражба на горива, кражби от жилище, нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, а последно през 2021 г. -  глоба за държане на наркотични вещества. 

И за двете повдигнати сега срещу него обвинения предвиденото наказание е от 1 до 6 години затвор, каза наблюдаващият делото прокурор Иван Кирков.

Пострадалите полицаи са без опасност за живота. Единият от тях е прострелян от рикоширал стоп-патрон и е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на бургаската болница. Води се разследване затова как точно е прострелян полицейския служител. Колегата му е със счупена ръка и е освободен за домашно лечение.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна