Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арън Рамзи вече е свободен агент

Арън Рамзи (№10) си търси отбор, за да се готви за световното първенство.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уелският национал Арън Рамзи вече е свободен агент, след като прекрати договора си с Ювентус. Централният халф имаше контракт с "бианконерите" за още една година, но не влизаше в плановете на треньора Масимилиано Алегри, поради което двете страни се разделят по взаимно съгласие.

31-годишният Рамзи изкара втората половина на миналия сезон под наем в шотландския Рейнджърс, а сега ще си търси отбор, в който да получава достатъчно игрово време, за да бъде във форма за участието на Уелс във финалите на Световното първенство в Катар в края на годината. Рамзи се присъедини към Ювентус от Арсенал като свободен агент през лятото на 2019, като получаваш огромна заплата от 450 хиляди евро на седмица. Той обаче така и не успя да се наложи в Торино и да покаже там силните си игри от Арсенал.

Най-вероятно италианският тим ще се раздели с още свои футболисти през лятото, тъй като Алегри не взе на предсезонното турне на тима в САЩ още Федерико Киеза, Матиа де Шилио, Кайо Жорже, Артур Мело, Марко Пиаца и Адриен Рабио.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна