Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър отчете за юли най-много пътници със самолет от октомври 2019 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Кипър отчете значително увеличение на въздушния трафик през юли - най-висок брой пътници от октомври 2019 година.

До края на годината правителството ще обяви още две програми към действащите вече 15 за безвъзмездна финансова помощ за подобряване на туристическия продукт.

С почти 65% повече са пътниците, преминали през летищата в Ларнака и Пафос през юли в сравнение със същия месец миналата година. Броят им отстъпва само със 17% на трафика през юли в рекордната за туризма в Кипър 2019 г., показват данните, обявени от управляващата двете летища компания Hermes Airports.

От януари до юли почти 4,7 млн. души са пътували до и от средиземноморския остров, което е ръст от над 180% в сравнение със седемте месеца на миналата година.

Туристическият поток към Кипър през тази година е достигнал 75% от 2019-а и се очакват много добри август и септември, съобщи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Като успех на това лято той отчита идването на острова на повече туристи от пазари като Германия, Швейцария, Франция и Гърция, в опит да се компенсира липсата на руснаците.

С две нови програми правителството ще предоставя субсидии за ремонти на хотели и места за настаняване, а също за развитие на уелнес и медицински туризъм, каза заместник-министърът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна