Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Борисовата градина се провежда литературна среща, посветена на творчеството на Марин Бодаков

Марин Бодаков
Снимка: БНР - архив

В Борисовата градина в този час започва литературна среща, посветена на творчеството на Марин Бодаков. Негови и свои стихотворения ще прочетат Кристин Димитрова, Том Филипс и Силвия Чолева, и ще раздадат книги с автографи.

Срещата е в рамките на кампанията "Зелени библиотеки", която се организира за осма поредна година. Самият Бодаков беше активен участник в нея преди смъртта си през 2021-а  .

Днес посетителите ще могат да разгледат и документалната изложба "Библиотеката на София разказва", а от мобилния филиал - Библиобус читателите от Столичната библиотека ще могат да си изберат книги за вкъщи. Всички желаещи ще получат и едногодишна безплатна читателска карта, а за децата ще има подаръци и детски книжки.

Литературната среща в Борисовата градина ще бъде посветена на творчеството на Марин Бодаков. Той беше активен участник през годините, като инициираше кампании, свързани с насърчаване на четенето. Почина внезапно на 50-годишна възраст през 2021 г.

Негови и свои стихотворения ще прочетат Кристин Димитрова, Том Филипс и Силвия Чолева. Авторите ще раздадат книги с автографи.

За музикалното настроение ще се погрижат Ели Раданова (вокал) и Венци Дреников (клавишни). Посетителите ще могат да разгледат документалната изложба „Библиотеката на София разказва“. От мобилния филиал - Библиобус читателите на Столичната библиотека ще могат да си изберат книги за вкъщи. Всички желаещи ще получат едногодишна безплатна читателска карта, а за децата ще има подаръци и детски книжки.

Кампанията "Зелени библиотеки" ще продължи от 10.00 до 14.00 часа. Организира се от за осма поредна година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна