Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясно е кой ще монтира седалките на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Стадион "Христо Ботев" ще е готов за началото на пролетния полусезон.
Снимка: Радио Пловдив

Новите седалки на стадион „Христо Ботев“ ще бъдат доставени и монтирани от фирма „СпортЛаб“ ЕООД. Това стана ясно днес след отварянето на офертите за обществената поръчка в Община Пловдив. Все още обаче предстои договорът между двете страни да бъде подписан официално. 

Фирмата беше единствената, подала своята оферта в регламентирания срок, който изтече снощи (8 август) в 23:59 часа. Тя беше изпуснала срока при предишната обществена поръчка, но тогава останалите кандидати не отговаряха на изискванията и затова процедурата беше повторена. 

От „СпортЛаб“ заявиха, че дизайнът на седалките за стадион „Христо Ботев“ е сходен с този на „Алианц Арена“ в Мюнхен, както и на стадион „Йохан Кройф“ в тренировъчната база на Барселона. 

Инженер Атанас Чилингиров, който отговаря за строителните дейности по клубното съоръжение на Ботев от страна на Община Пловдив уточни, че монтирането на седалките ще започне от секторите „Б“ и „Г“, а през януари 2023 година монтажът ще продължи на сектор „А“ и „В“.  

По закон времето за доставка на седалките е минимум 60 календарни дни, след като се подпише договорът между фирмата и общината. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна