Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Ремонтите на тунела "Люлин" и бул. "Цар Освободител" вървят по план

3
Кметът на София Йорданка Фандъкова на проверка на Симеоновските езера в Природния парк "Витоша".
Снимка: БГНЕС

В София ремонтът на тунела "Люлин", както и този на булевард "Цар Освободител", вървят по план, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обаче не се ангажира с крайна дата за приключване на дейностите.

"Тунелът към "Люлин" беше в много лошо състояние. Избрахме лятото да започнем. Важното е, че строителните дейности се изпълняват в срок досега, както там, така и на обектите в централната градска част. Благодаря за търпението на всички, но няма как да се направят цялостните ремонти без да се затрудни движението", каза Фандъкова при проверка на Симеоновските езера в Природния парк "Витоша".

Четирите езера бяха почистени и възстановени по съвместна инициативата на Общината и Фондация "София - европейска столица на спорта".

Езерата не функционират от 2014 г., като сега са възстановени, направена им е хидроизолация. Към момента водата в тях е мътна, предвид това че валя дъжд.

"Симеоновските езера са емблематичен природен феномен на Витоша. Тук е любимо място за разходка на много софиянци, така че се радвам, че вече са възстановени, правена е цялостна рехабилитация", каза Фандъкова. Тя добави, че е важно гражданите "да обичат планината и да я пазят".



Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна