Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят шефовете на "Булгаргаз"

Снимка: БГНЕС, архив

Подадено е заявление за смяна на изпълнителния директор на "Булгаргаз", потвърди за БНР говорителят на правителството Антон Кутев.

Мястото на назначения от "Продължаваме промяната" Любомир Йоцов трябва да заеме Деница Златева, съобщава БТВ, но Антон Кутев не потвърди, че тя ще заеме поста.

"Има смяна на директорите. Не мога да ви потвърдя имена, но има смяна", каза Кутев пред БНР, който на въпрос за мотивите за смяната препрати към енергийния министър.

Днес е проведено заседание на Съвета на директорите на "Булгаргаз" с една единствена точка в дневния ред - избор на изпълнителен директор.

Досега Деница Златева беше член на Съвета на директорите на дружеството.

Освен нея има заявление за смяна на още трима души в борда на газовата компания.

Освобождават се и членовете на съвета на директорите - Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Техните места ще заемат Димитър Спасов, Татяна Петрова и Веселин Синабов.

Поста си председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски. Все още смяната не е вписана от съда и не е валидна.

Деница Златева беше международен секретар на БСП до 2017 година, от 2009 до 2013-а не евродепутат, през 2017-а става вицепремиер в първия служебен кабинет на президента Румен Радев начело с проф. Огнян Герджиков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна