Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата, настанени в "Пирогов" след инцидента на АМ "Тракия", отлетяха за Сърбия

3
Пострадалите деца при инцидента на АМ „Тракия“, които на 14 август бяха настанени в Пирогов излетяха от Летище "София" с два хеликоптера на Сърбия с реанимационни екипи
Снимка: Министерство на здравеопазването

Двете деца, които пострадаха при инцидента на АМ „Тракия“ на 14 август и бяха настанени в Пирогов излетяха от Летище "София" с два хеликоптера на  Сърбия с реанимационни екипи на борда.  

Децата не са напълно оздравели, но не са в критично състояние, тяхното състояние се подобрява, каза служебният здравен Асен Меджидиев. 

Той уточни, че лекуващите екипи в Пирогов са преценили, че децата могат да бъдат транспортирани.

„Натиск не е имало, от страна на сръбската страна, децата да бъдат превеждани. Министърът на здравеопазването на Сърбия каза, че когато ние преценим, нашите екипи решим, тогава ще бъдат преведени децата. Така се разбрахме с него. След като вчера и днес видяхме състоянието и основно от гледна точка на това, че и близките бяха тука, а ще се чувстват по-комфортно, когато са на тяхна територия... Няма опасност за живота им“.

За лечение в болницата в Стара Загора остават три деца и двама възрастни, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев: 

С линейки от Старозагорската болница предстои утре да бъдат транспортирани до Сръбската граница останалите три деца, настанени за лечение там, каза още министър Меджидиев




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна