Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сръбският шофьор остава за постоянно в ареста

Старозагорският районен съд остави за постоянно в ареста сръбския шофьор на автобуса с деца, катастрофирал на АМ „Тракия“.  Това съобщи пресцентърът на Окръжния съд след края на закритото заседание по делото. 

Адвокатът на обвинения за инцидента от 14 август е поискал по-леките мерки - "подписка" или "парична гаранция".

Наблюдаващият прокурор Таня Божилова настоя на 40-годишния Дарко Карашичевич да бъде наложена най-тежката мярка за за неотклонение. "Има достатъчно доказателства по делото, които да дадат обосновано предположение, че водачът на сръбския автобус е извършител на деянието и на следващо място, че липсва адрес в страната, поради което не могат да му бъдат наложено по-леките мерки - домашен арест и подписка", аргументира се преди началото на заседанието пред медиите тя.

При определяне на най-тежката мярка съдът е взел предвид обстоятелството, че обвиняемият е чужд гражданин и не пребивава на територията на Република България. И въпреки че няма реална опасност Дарко Карашичевич да извърши друго престъпление, ако не бъде задържан, е налице реална опасност той да се укрие, посочват от пресцентъра на съда в Стара Загора.

Защитата на обвиняемия ще обжалва определението пред Старозагорския окръжен съд в законоустановения тридневен срок.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна