Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сливен ще глобява ВиК заради разкопани улици

Снимка: Стоян Радев

Община Сливен ще започне да прилага санкции на ВиК, заради разкопаните улици в града. Това обяви кметът Стефан Радев и допълни, че общината иска бързо възстановяване на асфалтовата настилка. В момента ВиК Сливен изпълнява проект по подмяна водопреносната и канализационна мрежа в града и част от големите булеварди са разкопани от месеци, а движението по тях е затруднено. 

Снимка: Стоян Радев

Общината е поискала следващата седмица ВиК да предостави график за асфалтирането на улиците, по които в момента се работи, съобщи кметът Радев.  

"При цялото ни толерантно отношение и това, че е добър проекта за града ни, ние искаме оптимизиране и подобряване на работата по управление на проекта, така че да се възстановяват улиците в срок."  

Стефан Радев, кмет на Община Сливен / Снимка: Стоян Радев

Поставен е и въпросът за яснота при временната организация на движението по ремонтираните улици, както и почистването на дъждоприемните шахти.  

"Защото, заради работата, инертните материали, които влизат в тях, ако не се почистват непрекъснато, при дъждове създават проблеми".  

Снимка: Стоян Радев

Тази седмица при поройния дъжд,  заради задръстени шахти, основни булеварди и улиците се наводниха. Ако ВиК не спази исканията на общината санкцията за един обект е от 2 хиляди до 10 хиляди лева.  

Снимка: Стоян Радев


 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна