С наближаването на септември все повече хора започват да се подготвят за зимния сезон и да приготвят зимнина.
Женският пазар в София както винаги е оживен, столичани пазаруват различни плодове и зеленчуци, като по-сериозен интерес има към прасковите и кайсиите.
Края на август, началото на септември е и най-подходящото време за производството на домашно сладко и компоти от праскови и кайсии.
Тази година хората купуват повече, защото не знаят каква ще бъде зимата, а според други продавачи цената на продуктите е по-висока и това повлиява на количеството, което хората купуват.
Здравко, който има собствена сергия с плодове, посочва пред БГНЕС, че хората вземат най-много от прасковата, гроздето и кайсията. Според него тази година цените са нормални, не са много високи.
"От зеленчуците най-често хората купуват патладжани и червени чушки", добавя той.
Снимки: БГНЕС