Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът д-р Делян Георгиев:

80% от детските площадки в “Изгрев“ са в окаяно състояние

Снимка: fb/д-р Делян Георгиев

На територията на “Изгрев” има 94 площадки за игра, от които 80% са в окаяно състояние и не отговарят на изискванията на действащата наредба. Това съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев.

„Мизерните средства, които ни отпуска Столична община на годишна база, за поддръжка и изграждане на детски площадки, са крайно недостатъчни, за да отремонтираме всичко, но въпреки това правим необходимото, за да приведем пространствата, където играят децата ни в по-нормален вид“, написа в профила си във Фейсбук Георгиев. 

Той допълва, че е крайно време управляващите София да прецизират политиката си по отношение разпределението между районите на финансовите средства, които се събират от данъци и такси. 

„Не е нормално район като нашия, който внася колосални суми в хазната на столицата всяка година, да получава обратно 1% от парите си за ремонтни дейности и цялостна поддръжка на инженерната инфраструктура. В цял свят е в сила максимата: “нашите данъци работят за нас”. Тук нещата стоят по по-различен начин… Жителите на “Изгрев” заслужаваме нормални улици, тротоари, детски площадки, ремонтирани училища и детски градини. Имаме пари за това, само трябва да си ги получим обратно от Столична община“, пише Делян Георгиев.

По думите му, район „Изгрев“ е един от “донорите” в бюджета на София, а тъне в разруха заради липса на средства.
По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна