Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен e контролът на движението по АМ "Струма" и пътищата в Кюстендилско

Снимка: МВР

Засилен е контролът на движението по АМ "Струма" и пътищата в Кюстендилско, обявиха от Областната дирекция на полицията. Днес, петък по обяд,  се проведе и специализирана операция за контрол при тунела "Блатино" на аутобана и в района на Дупница.

В операцията по метода на широкообхватния контрол участваха пътни полицаи от ОД на МВР и служители на държавната автомобилна инспекция.

Операцията е  във връзка с разпоредените мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Проверките са насочени към водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества, без предпазни колани. За минути бяха установени шестима нарушители.  Проверява се техническата изправност на автомобилите и документалната - на водачите.

Контролът е засилен, а патрулите са удвоени. Извършват се проверки на автобуси и микробуси за нерегламентиран превоз на мигранти. През август трафикът е изключително интензивен, чуждестранният трафик - също, отчете инспектор Ивайло Паунов - началник на група "Контрол на пътното движение по главните пътища и автомагистрали" към ОДМВР.

Той призова водачите в случай на "тапи" да не ползват аварийната лента за движение по магистралата, която е предназначена за специализираните автомобили, които да могат да окажат съдействие по предназначение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна