Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Левски трябва да играе като Левски

Снимка: ПФК Левски

Ако Левски покаже максималните си възможности, Ботев (Враца) няма да има възможност да спечели точки от "сините" в предстоящия мач от осмия кръг на елитното ни футболно първенство, сигурен е старши треньорът на отбора Станимир Стоилов. Той заяви, че няма проблеми с контузени преди двубоя на стадион "Христо Ботев".

"Левски трябва да играе като Левски, да търси надмощие и да играе в подходящия за клуба стил", заяви той на пресконференция преди мача и добави, че Николай Михайлов ще се завърне в групата.

"Всички играчи са здрави и 24 часа преди мача няма контузени. Имам идея какъв ще бъде съставът, но има още две тренировки и тогава ще преценим. Както тактика сме наясно. Ботев Враца значително подобри представянето си и този подем явно се дължи на новия треньор. Забелязвам голям брой нови играчи и чужденци. Те играят комбинативно и заслужават внимание, но за мен е по-важно как ще играе Левски. Няма да зависят нещата от тях, ако покажем максималните ни възможности.

"Ще подходим максимално отговорно, за да спечелим. Има достатъчно време за възстановяване до Суперкупата и ще излезем в състав, който ни дава най-добър шанс да спечелим. Мачът с Ботев Враца е толкова важен, колкото и този за Суперкупата".

Запитан дали той е причината за оставката на Константин Папазов, Стоилов отговори: "Срещата беше в затворен вариант. Привърженици, клуб и спонсори. Взехме решение да не даваме подробности. Когато има конкретни решения, тогава ще ги обявим. Каквото исках да кажа, аз го казах в тесен кръг".


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна