Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоря култовото в близкото минало кафене "Лого" в Перник

| обновено на 29.08.22 в 14:02
Снимка: zapernik.com

Изгоря култовото в близкото минало кафене "Лого" в Перник. Все още не е установена причината за пожара в кафенето, съобщиха от полицията. Служители на Второ районно управление са направили оглед и е започнато досъдебно производство.

Сигналът за пожара е подаден снощи в 22.21 часа. Заведението се намира на партерния етаж на жилищен блок в кв. "Изток". То е в ремонт и не е работило.

Поради силните пламъци и гъстият дим се наложила евакуация на живущите в блока над горящата сграда. На двама души, получили леко неразположение в резултат на вдишване на продуктите на горене, е оказана първа медицинска помощ на място.

78-годишна жена е намерена на стълбищата площадка паднала и е евакуирана незабавно. Медицински екип констатирал, че възрастната жена е със счупено бедро. На кафенето са нанесени значителни материални щети.

В потушаването на огъня са участвали два противопожарни екипа.

Това е вторият  пожар в кафене „Лого”. През 2019 година заведението отново горя, а през 2013-та тогавашният му собственик Венцислав Димитров с прякор Мечан бе убит на излизане от заведението пред очите на приятелката си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна