Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри отпадна на US Open

Анди Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Надеждите на Анди Мъри да стигне до осминафиналите на турнир от Големия шлем за първи път от 2017 г. бяха пречупени от Матео Беретини. Италианецът победи бившия номер 1 в света с 6:4, 6:4, 6:7(1), 6:3 в мач от третия кръг на US Open. 

Шампионът в Ню Йорк от 2012 г. превърна двубоя в страхотна битка, но трябваше да отстъпи след 3 часа и 47 минути игра. 35-годишният Мъри все пак може да е доволен, че игра в третия кръг на турнир от Шлема за първи път от миналогодишния "Уимбълдън" и за втори от 2017 г.

Беретини, който играе на първи турнир от Големия шлем от Австралия поради операция на ръката, ще спори с Алехандро Давидович Фокина за място на четвъртфиналите. Испанецът по-рано днес победи Даниел Галан Риверос от Колумбия с 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. 

Мъри имаше проблеми със сервиса си в първите два сета и вкара едва 42% първи начален удар. Двубоят бе равностоен, но двойна грешка на шотландеца доведе до пробив в седмия гейм. Това даде увереност на Беретини и той бе убедителен при свой сервис. Нова двойна грешка доведе до шанс за пробив на старта на втория сет и италианецът се възползва. Мъри се върна в сета и изравни, но поредната двойна грешка доведе до пробив в деветия гейм.

Бившият номер 1 на 10 пъти е успявал да обърне мач от 0:2 сета, но проблемите с началния удар продължиха. Анди трябваше да спасява пет възможности за пробив в първите си три сервис гейма и след това още три при 5:5. Той обаче се бореше, стигна се до тайберк, в който Мъри бе блестящ. Равностойният четвърти сет бързо се разви в полза на италианеца. Мъри пропусна шанс за пробив при 3:3, което бе последвано от слаб сервис гейм, изпълнен с грешки. И скоро след това Беретини се поздрави с победата.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна