Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легенда в тениса плаче след последния си мач

Серина Уилямс изигра последната си среща в своята кариера срещу Айла Томлянович
Снимка: Туитър

Серина Уилямс изигра последния мач в своята знаменита тенис кариера.  
40-годишната американка отстъпи в 3-ия кръг на US Open пред австралийката Айла Томлянович с 5:7, 7:6 (4), 1:6.
След края на над 3-часовия двубой по-малката от славните сестри Уилямс произнесе емоционална реч пред препълнените трибуни на 26-хилядния централен корт "Артър Аш" в Ню Йорк.
През сълзи Серина каза: "Благодаря ти, татко. Знам, че гледаш. Благодаря, мамо. На всички, които сте тук, които сте били на моя страна толкова много години, десетилетия... Това са сълзи от щастие, предполагам. Не знам. Аз нямаше да бъда Серина, ако я нямаше Винъс, така че благодаря ти, Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Беше забавно пътешествие. Беше най-невероятното приключение, в което съм се впускала."

В кариерата си американката спечели 23 титли от Големия шлем, доминирайки в женския тенис в няколко периода. Първата си голяма титла Уилямс спечели именно на US Open през 1999 г. Тя прекара 319 седмици на върха на световната ранглиста, включително 186 поредни, което е рекорд.

Билетите за вечерната сесия на "Артър Аш" бяха разпродадени, а по трибуните имаше и редица знаменитости, които искаха да гледат Уилямс, в оказалия се последен мач за нея. Американката ще навърши 41 години в края на месеца, като тя вече анонсира, че спира с професионалния тенис.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна