Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 служители на Пътна и Охранителна полиция са помагали на Георги Семерджиев

Петър Тодоров
Снимка: БГНЕС

40 служители на Пътна и Охранителна полиция с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх", при която на място загинаха две млади жени.

Това е установила до момента проверката по случая на МВР, съобщи пред Нова телевизия главният секретар на министерството Петър Тодоров. 

Проверката обхваща последните 10 години, в които Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе наказателна отговорност:

"Поредица от такива инцидентни случаи, които са довели до едно такова нагло, брутално чувство за безнаказаност в този гражданин, което за съжаление доведе до тази трагедия".

Тодоров съобщи още, че предстои дисциплинарно уволнение на Симона Радева - полицейския служител от Първо районно управление. Радева е помагала на Семерджиев, включително и да се укрие в нощта на катастрофата.

"Установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват в някакъв вид помощ към него, включително и да се укрие".

Проверката срещу Симона Радева приключва до дни, каза още главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна