Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалният министър ще инспектира строежа на газовата връзка с Гърция

Снимка: ICGB

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще инспектира строежа на газовия интерконектор с Гърция.

На връзката се разчита за диверсификация на газовите доставки към България, основно чрез увеличаване на получаваните количества от Азербайджан, както припомни вчера и служебният премиер Гълъб Донев:

"Интерконекторът, когато влезе в експлоатация, ние ще имаме възможност за още един източник за доставка на газ, т.е. ще диверсифицираме потоците и, разбира се, ще имаме малко по-добра цена от сегашния".

В телевизионно интервю, в което допълни, че България не получава отговор от руската компания "Газпром" на заявките за преговори и евентуално възстановяване на доставките. 

На днешната инспекция на връзката с Гърция са поканени и всички строители на обекта, след като строителният министър не остана доволен от сроковете на изпълнение. 

До вчера Иван Шишков очакваше да бъдат отстранени всички пропуски, което ще бъде проверено днес, а до края на седмицата да бъде издаден и акт 15 на строежа.

Проверката ще започне от газоизмервателна станция Стара Загора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени