Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов: Очаквам подиум през новия сезон

Алберт Попов
Снимка: БОК, Йордан Петков

Най-добрият ни състезател в алпийските ски Алберт Попов призна в интервю за предаването „Спорт и музика“, че очаква да постигне подиум през настоящия сезон. 25-годишният софиянец, който се завърна у нас вчера след лагер в Швейцария, разкри как ще протече подготовката му до началото на сезона през декември.

“В момента сме в София, имаме около 10 дни между лагерите, в които ще правим кондиционни тренировки. Подготовката върви добре. Всичко, което сме планували добре, се е осъществило, въпреки липсата на сняг. Но смея да твърдя, че подготовката върви с пълни сили и за момента всичко върви по план.  До момента бяхме в Швейцария, направихме два лагера на глетчер, в които се тества новият материал, който излиза на пазара. Напасвахме и техниката, за да може догодина да сме още по-стабилни и да постигнем по-добри резултати.

Всеки път в София се прибираме, за да направим 10 дни кондиция, за да можем да поддържаме физическата форма. Предстоят още два или три лагера, в които ще продължим да се готвим и всичко това до първия старт декември – 11 декември във Вал д‘Изер. Очаквам подиум след четвъртото място в края на сезона миналата година. Достатъчно мотивиран съм, достатъчно здраво тренираме. Смятам, че имам възможност да стигна подиум и се надявам още в първите стартове да го направя”, каза Алберт Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна