Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Ловеч премахва незаконни гаражи

Снимка: Пламен Христов, БНР

Община Ловеч започна премахването на незаконни гаражни клетки в два района на града. Това е поредната акция на местните власти за отстраняване от зелени площи и нерегламентирани за това торени на гаражи и други преместваеми обекти без необходимата строителна документация.

При поредната акция на общината трябва да бъдат премахнати 32 гаражни клетки в квартал 5 на града , зад детска градина "1 юни" и на ул.  "Княз Имеретински", зад бившата казарма, поясни зам. кметът Даниел Колев:

"В момента върви процедура , влезли са в сила заповеди за тяхното премахване от неизвестни за нас собственици,  понеже те нямат строителна документация и ние не виждаме собственици, физическо или юридическо лице. Собствениците, надяваме се за тяхна сметка да ги премахнат."

Колев допълни, че ако незаконните гаражни клетки не бъдат премахнати в срок, ще бъдат преместени от Общината, на обособен за това общински терен, а акциите за премахване на незаконни обекти ще продължат и в други квартали на града.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.