Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия: "Бизнесът и неговата роля за икономическото и социалното развитие на регионите"

Снимка: Pixabay

Списание BGlobal и Българската стопанска камара, с партньорството на Института за пазарна икономика, организираах третата по рода си конференция "Бизнесът и регионите - Променена България". Темата този път е "Бизнесът и неговата роля за икономическото и социалното развитие на регионите". По този начин се търси взаимодействие с местните власти за подобряване на икономическата среда в страната. 

Целта на поредицата от дискусии е да се покаже как компаниите могат да допринасят за устойчивото развитие на регионите и ролята на местните власти в този процес. 

Акцентът на форума тази година е върху предизвикателствата пред бизнесите и местната власт в променящата се икономическа среда и добавената стойност на големите, стратегически инвеститори за развитието на регионите. Включва както икономически аспекти, така и социални инициативи и въпроси, свързани с развитие на обществото.

Сред участниците са евродепутатът Радан Кънев - докладчик по Директивата на ЕС за индустриалните емисии, председателят на Стопанската камара Добри Митрев, изпълнителният директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова, кметове и управители на големи компании.

Сред темите ще бъдат европейската и българската перспектива в новата ситуация и в светлината на Зелената сделка, предизвикателствата пред новите бизнес проекти на структуроопределящи за регионите компании, и как местните власти привличат и задържат инвестиционния интерес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна