Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена от Добрич е изпратила над 18 000 лева на мним ухажор от интернет

Снимка: Ани Петрова

Досъдебно производство заради случай на измамена жена е образувано в Районната прокуратура в Добрич. Разследването е установило, че в период от почти два месеца потърпевшата е изпратила сумата от над 18 000 лева на мъж, с когото е поддържала контакт в социалните мрежи и с когото е смятала, че има любовни отношения.

На 6 октомври в полицията е подадена жалба от 47-годишна жена, която твърди пред разследващите органи, че от месец август поддържа контакт в социалните мрежи с мъж, представящ се за медицинско лице под името Джеймс. Той твърди, че е германец, но майка му е българка и затова говори езика. 

В периода от 15 август до 4 октомври жената му изпраща сумата от 18 417 лв. за документи и самолетни билети. На 6 октомври тя отново отива в банката, за да преведе поредната сума, но оттам я спират, предполагайки че става въпрос за измама.

Все още не е сигурно дали зад схемата стои само един човек, тъй като потърпевшата е пращала пари на повече от една банкова сметка. По случая е образувано досъдебно производство.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени