Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал лидер в Англия

Футболистите на Арсенал са първи в Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С два гола на Букайо Сака и един на Габриел Мартинели Арсенал победи с 3:2 Ливърпул и се върна на върха във Висшата лига на Англия.

Дербито от десетия кръг на английското първенство оправда очакванията и предложи интересни моменти през всички 90 минути.

Арсенал поведе в резултата още в 58-мата секунда на срещата с гол на Мартинели, който се измъкна зад гърба на отбраната на "артилеристите" и с диагонален удар матира Алисон Бекер за 1:0.

Домакините продължиха да създават опасност след опасност пред вратата на съперника си, но в 34-тата минута мърсисайдци изравниха. Луис Диас стигна до една изритана напред топка, намери Дарвен Нунес и централният нападател на гостите вкара за 1:1.

Секунди преди почивката обаче Арсенал отново поведе. Мартинели пусна диагонално центриране по земя и оставеният непокрит на задната греда Сака не сбърка за 2:1.

На почивката мениджърът на гостите Юрген Клоп опита да внесе промени в играта на тима си с пускането на Роберто Фирмино и това даде резултат. Точно бразилецът бе точен в 53-тата минута, за да донесе ново равенство.

Арсенал се добра до победата в 76-ата минута, когато Сака вкара от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Тиаго Алкантара срещу Габриел Жезус, като решението на главния съдия Майкъл Оливър бие прието с бурно негодувание от страна на играчите на гостите.

В последния четвърт час на мача Ливърпул опита да изравни за трети път, но защитата на Арсенал се справи блестящо с всички опасни ситуации.

С победата лондончани събраха 24 точки и изпреварват с една точка шампиона Манчестър Сити и с четири Тотнъм. Ливърпул е на десето място с 10 точки, но и с мач по-малко от лидера в класирането.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна