Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шимунджа мисли за класиране напред в Лига Европа

Анте Шимунджа
Снимка: ПФК Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец (Рз) Анте Шимунджа подходи в типичния си предпазлив стил на днешната пресконференция преди мача с ХИК (Хелзинки) в Лига Европа утре. Двата отбора се срещат за втори път в рамките на седмица, но успех на българския шампион ще им гарантира почти сигурно поне третото място и участие в Лигата на конференциите през пролетта.

"Предишния мач с ХИК в Хелзинки не промени мнението ми, което имах за тях. Те ротират играчите, но играят в един и същи стил. Силен отбор са, шампиони на Финландия, няма как да не са добри. И преди са играли в Европа, имат си свой стил, сменят позициите на играчите, разполагат с активни бекове. Очаквам труден мач, защото ХИК е много сериозен отбор. Ще трябва да се потрудим много, за да постигнем победа и да се класираме напред. Но ние го искаме, защото това е задачата ни от първия ден – да се преборим в тази група", заяви словенският треньор на въпрос на журналист от финландската телевизия.

Мачът на стадион "Лудогорец Арена" е утре от 22.00 часа, а главен съдия е Кристо Тохвер (Естония).

"Победата винаги е добре дошла. Победата потвърждава работата, която си свършил, защото ние искаме да свършим тези задачи. Ние сме мотивирани и искаме да се преборим. Ще видим утре какво ще стане, защото ХИК е много организиран отбор. Да изиграеш три мача за седем дни не е напрежение, а привилегия. Защото ако можеш да играеш три мача за седем дни, значи си за Европа. Големите отбори в Европа играят именно таката. Винаги казвам, че е привилегия, защото така се доближаваш до най-добрите като ритъм. Те играят така, и ти играеш по същия начин. Нямаме сериозни контузени след последния мач и това е добре. Останалите футболисти са в добро състояние физически, психически. Клод Гонсалвеш вчера игра 60 минути за Б-отбора и първата реакция е добра", обясни Шимунджа.

Бетис води в класирането с 9 точки от три мача, следва Лудогорец с 4, Рома има 3 и финландския съперник на българите е с 1. По този повод Жозе Моуриньо каза, че неговите футболисти и разградчани са съперници за второто място.

"Да, факт е, че ще се борим с Рома за второ място, това показват фактите. Имаме точки, които са близо. Няма какво да коментирам повече. Господин Моуриньо е много качествен треньор, няма какво да коментираме думите му. Но крайното класиране в групата ще стане ясно след изиграването на всичките шест мача", добави специалистът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна