Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори "Поход за Свобода" във Варна

По централните улици на Варна премина "Поход за свобода", посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. Участваха близо 170 ученици от морския град, а също студенти и представители на фондация "SOS семейства в немилост". 

"Всички ако се обединим заедно, можем все още да победим. Дори и да сме млади, група като сме имаме право на глас и можем да победим това робство. Трудно е да различим някои подвеждащи реклами и призиви за работа за високи доходи, но точно за това се създават префенциите да информираме обществото и да предпазим всички, които могат да се подведат", коментира Ема Шербанова от 11-ти клас на Пета езикова гимназия в морската столица.

Николета Комитова от 11-ти клас на Четвърта езикова гимназия допълни

"В днешно време все още има робство и смятам, че е важно да се говори за това. Обяснявам на всичките си приятели, че всичко това е много опасно и трябва да се пазят".

Ема и Николета знаят, че трафикът на хора е съвременното робство и са доброволци към Дирекция "Превенция" в общината:

По този нетрадиционен начин участниците в похода искат да насочат общественото и медийно внимание в посока превенция и повишаване на информираността към проблема с едно от най-сериозните престъпления – трафика на хора. В похода участваха Даная Иванова и Симона Дрохлева от Професионалната гимназия по туризъм във Варна, чуйте ги в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна