Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите 2 в схемата в Гуадалахара отпаднаха

Гарсия и Гоф се класираха за финалите на WTA

Азаренка игра само един сет срещу Бадоса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в схемата Паула Бадоса (Испания) и втората поставена Арина Сабаленка (Беларус) отпаднаха във втория кръг на последната за сезона надпревара от сериите WТА 1000 в Гуадалахара (Мексико) с награден фонд 2,527 милиона долара.

Бадоса се отказа заради заболяване, след като загуби първия сет с 2:6 от бившата номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус). Така за място на четвъртфиналите Азаренка ще играе срещу 13-ата в схемата Медисън Кийс (САЩ), която се справи трудно с австралийката Айла Томлянович с 6:3, 4:6, 6:3.

Намиращата се в отлична форма в последно време рускиня Людмила Самсонова елиминира четвъртата в световната ранглиста Сабаленка с 6:4,  2:6,  6:2 и записа 20-а победа в последните си 22 мача. Самсонова постигна и първата си победа над тенисистка от топ 5. Тя ще играе в третия кръг срещу Мари Боузкова (Чехия), елиминирала колумбийката Камила Осорио с 6:3, 6:1.

Слоун Стивънс (САЩ) постигна първия си успех за годината kdo състезателка от топ 20, след като надделя над олимпийската шампионка и 14-а в света Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:4, 6:4. Съперничка на Стивънс за място на четвъртфиналите ще бъде шестата поставена Каролин Гарсия (Франция).  

Резултатите от втория кръг в Гуадалахара осигуриха класиране на Гарсия и Коко Гоф (САЩ) на финалния  турнир на Женската тенис асоциация във Форт Уърт (САЩ) в края на месеца.
 
На 18 години и 239 дни вицешампионката от "Ролан Гарос" Гоф ще дебютира в надпреварата на осемте най-добри през сезона,  като ще бъде най-младата участничка в състезанието от 2005 година, когато рускинята Мария Шарапова достигна до полуфиналите на 18 години и 208 дни.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна