Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

257 podcast: Свръхангажираността

Ако искаш нещо да бъде свършено, помоли заетия човек

В един от миналите епизоди говорихме за Моджо. Така Маршал Голдсмит определя позитивния дух към това, което правим в момента. Той се заражда вътре в нас и се излъчва навън. Има неща, които обаче убиват професионалното ни моджо. Примери – различни: изпускане на голяма възможност, разминаване с повишение, понижаването в длъжност, загуба на много пари, уволнение…

Тези случки не са причини, а следствие. Реално те са последният съдийски сигнал за край на мача. Не показват какво точно се е случило, а само последствията от нашите действия и решения.

По време на играта се наблюдават поредица от прости и трудно забележими грешки.

Сред най-често срещаните е свръхангажираността.

Чували сте поговорката „Ако искаш нещо да бъде свършено, помоли заетия човек“. И в това наистина има смисъл, защото заетият е винаги добре организиран и не си губи времето с незначителни неща. Има обаче една тънка граница между това да поемаш много работа и да поемаш твърде много работа.

🎧 Какво се случва тогава – отговорите са в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast с водещи Катя Василева и Кристина Крънчева, част и от първата у нас книга за подкасти "Подкастите - гласът на Интернет".

Задавайте и пишете смело и вашите въпроси, предложения за теми, споделен личен опит и вдъхновяващи истории за лидерство, а защо не и за провала като стъпка към успеха на 257@bnr.bg. Разкажете ни ги и бъдете гост и ководещ в 257 podcast.

Всички епизоди можете да откриете тук:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени