Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Кресна прекрати членството си в БСП: Верен съм на хората!

Кметът на община Кресна Николай Георгиев прекрати своето членство в БСП със собственоръчно подписано заявление до Общинския съвет на БСП в града, съобщи Радио Благоевград.

Като гражданин, той приема за своя единствена политическа кауза занапред интересите на своите съграждани и декларира отново пред тях верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта. 

Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство.

Като кмет на община Кресна, Николай Николай Георгиев намира за по-почтено, по-честно и по-отговорно да продължи да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност.

Николай Георгиев се обръща с апел към представителите на всички политически партии в Община Кресна и към своите съграждани, независимо от техните пристрастия, да се водят във всичките си действия единствено и само от интересите и волята на местната общност.


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени