Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Николов спечели "българското" дерби в Италия

Александър Николов пробива блокадата на Алекс Грозданов (№11)..
Снимка: LUBE Volley

Италианският шампион Кучине Лубе Чивитанова се наложи над Верона с 3:1(16:25, 26:24, 25:21, 26:24) снощи в мач от италианското първенство по волейбол. Мачът беше и българско дерби, тъй като в редиците на домакините е Алекс Николов, треньор на Верона е Радостин Стойчев, а в състава играе и Алекс Грозданов.

Александър Николов направи голям мач за Чивитанова, като започна като титуляр и игра във всичките четири гейма, като отбеляза 21 точки. От неговия тим по-резултатен бе единствено Габи Гарсия Фернандес с 26 точки. 

Алекс Грозданов също взе участие във всичките геймове за Верона. Той завърши с 4 точки, като две от тях бяха на атака, където имаше 50% успеваемост и 2 на блокада. 

В друга среща Матей Казийски беше избран за Играч на мача при победата на Тренто с 3:0 (25:22, 25:20, 30:28) над домакина Монца в среща от шестия кръг на италианското волейболно първенство.

Казийски беше най-резултатен за гостите в срещата с 19 точки, като изпъкна с успешни отигравания в ключовите моменти от двубоя, както и със солидна игра на блокада.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна