Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провоенно настроени фенове на Путин онемяха от решението за изтегляне на руските сили от Херсон

Снимка: БГНЕС

Пропутински коментатори определиха решенето за отстъплението на руските сили от Херсон като унизително поражение за Москва, съобщава бизнес телевизия CNBC.

Поддръжникът на Путин и бивш него съветник Сергей Марков оприличи изтеглянето на поражение от мащаба на разпадането на Съветския съюз, предупреждавайки, че "политическите последици от това огромно поражение ще бъдат наистина големи".

Междувременно прокремълският журналист и политик Андрей Медведев написа в Telegram:

"Какво да кажем сега за Херсон? Да, и аз не съм щастлив, като много от вас. Да, и аз мислех, че ще има друго решение. Че от града ще бъде направена укрепена зона".

"Можете да превърнете града в голямо укрепление, като същевременно имате затруднения с логистиката. Можете дори да го защитите“, каза още той, реагирайки на съобщението от висши руски военни в сряда, че руските войски ще бъдат изтеглени от значителна част от южния украински регион.

Оттеглянето беше обявено само часове, след като от същия регион  се появиха новини, че назначеният от Русия заместник-губернатор на Херсон Кирил Стремоусов е загинал при автомобилна катастрофа.

Андрей Медведев посочи, че и двете събития представляват сериозен пропаганден удар за Русия:

"Напускането на Херсон, особено на фона на трагичната смърт на Кирил Стемнусов, е сериозен информационен удар за нас. И сега Западът и Киев ще започнат да го развиват като безусловна победа за Украйна“, каза той и добави, че хората искат обяснение за изтеглянето на руските сили.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна