Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на децата, пострадали при катастрофата в Хаинбоаз, е стабилно, но на треньора е критично

Областната болница във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Шест деца и трима възрастни са във великотърновската болница след тежката катастрофа тази нощ между турски тир и пътнически микробус в Прохода на републиката. Пострадалите деца са от отбора по карате на Хасково, които в нарушение на закона са били превозвани през нощта. Водачът на тира е задържан, повдигнато му е обвинение.

Най-критично е състоянието на 73-годишния треньор на отбора по карате на Хасково и шофьор на микробуса. След черепно-мозъчна операция той е с опасност за живота в реанимацията на великотърновската болница.

Пет от децата на възраст от 12 до 15 години са със сътресение на мозъка в Неврохирургията, а шестото дете е с травма на далака в Хирургията.

Състоянието на децата е стабилно, както и на две от жените, които също са пострадали при катастрофата, съобщи за БНР изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Попов.

Децата каратисти са се прибирали от състезание в Румъния. Тепърва разследването ще изяснява защо пътуването е било през нощта в нарушение на закона.

Малко след полунощ под върха на Прохода на Републиката бусът с децата се удря челно в ремарке на турски тир, за който се предполага че се е движил с несъобразена скорост.

От Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха за БНР, че турският шофьор на тира е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за причиняване на телесни повреди при нарушение на Закона за движение по пътищата.

Тираджията е с отрицателна проба за алкохол. Все още не са готови резултатите от кръвните проби на двамата водачи. Разследването продължава. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна