Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Има шансове за съставяне на кабинет с втория мандат

Мартин Димитров
Снимка: БГНЕС

Има шансове за съставяне на кабинет с втория мандат, заяви Мартин Димитров от Демократична България.

Той съобщи, че партията ще преговаря по приоритети с "Продължаваме Промяната" и има готовност да приеме третия мандат, ако втория не бъде реализиран.

"Истината е, че, разбира се, има шансове за съставяне на правителство. "Демократична България" виждаме вторият мандат като най-голям потенциал за това. Редовното правителство е по-силно от служебното. Това са рисковете със служебните правителства. Те си избират по които теми да бъдат активни, а за другите казва: "Ние сме само едно служебно правителство". Закъсненията започват да се натрупват при дълго служебно управление",заяви Мартин Димитров пред журналисти преди началото на кръгла маса на тема: "Разгръщане на потенциала за зелена икономическа трансформация във въглищните региони на България", която се провежда днес в сградата на Центъра за изследване на демокрацията.

"Ако вторият мандат стигне до тях (ПП), ще си поставим приоритетите пред "Продължаваме промяната" и много сериозно гледаме на възможността за правителство с техния мандат. Но нека да видим първо какво става с първите два мандата - да не излезе, че всички чакат третия мандат и поради тази причина не поемат своята отговорност за първия или за втория", посочи още той.

Сред належащите проблеми Мартин Димитров посочи рисковете пред България по усвояването на средствата от Механизма за справедлив преход, който трябва да подпомогне прехода на икономиките на въгледобивните региони на страната.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна