Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 18 ноември

Пловдивският театър "Хенд" гостува в Бургас с "Една голяма, седем малки"

Постановката ще се играе от 19 часа в Кукления театър

Пловдивския театър "Хенд" гостува днес в Бургас с постановката "Една голяма, седем малки". Това е една абсурдна и силно провокативна комедия. Разказват я осем млади актьора, завършили класа на Теди Москов, които превръщат “Снежанка и седемте джуджета” във военна приказка, съобщи режисьорът Иво Игнатов:

"Става дума за приказката Снежанка и седемте джуджета, само че със странен прочит. Действието се развива в една театрална гримьорна. Всичко започва със сирените, които предупреждават за въздушна атака. Представлението основно е насочено против войната, против глупостта на хората да се бият по между си, по най - глупавите причини, че някой носи различна шапка или вярва в различни неща. Не става дума за войната в Украйна, а по - скоро за глупостта на хората да го правят това нещо и да ходят да убиват други хора по заповед!"

Режисьорът определя постановката като абсурдна комедия за изкуство, война и други тревожни отклонения. 

Спектакълът е осъществен с подкрепата на НФ “Култура” по програма „Творчески инициативи 21”. Премиерата му бе на 17 ноември в Пловдив, турнето му продължава в Бургас, Троян, Габрово, Хасково и София. 

Началото на постановката "Една голяма, седем малки" е в 19 часа в Кукления театър в Бургас.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна