Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БТА откри пресклуб в Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

Българската телеграфна агенция откри днес с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков, пресклуб в Силистра. Лентата прерязаха генералния директор на БТА Кирил Вълчев, областният управител Николай Неделчев и кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов. Сред гостите бе и генералния директор на БНР Милен Митев.

"Пресклубът на БТА е място за кореспонденти, място за събития, място за срещи и за нас беше важно и Силистра да се присъедини към групата на националните пресклубове".

Ние разпространяваме истински новини – така директорът на БТА определи мисията на агенцията: "Това, което правите и вие в БНР. Колкото повече такива медии има, толкова по-добре. При нас оценки няма. Ние разпространяваме само факти - какво е станало, кога, къде, кой и какво е направил. Оставяме на останалите медии, между които и вашата, да търсите коментарите, да правите анализите, да съпоставяте различни събития", каза Кирил Вълчев.

Силистра е от градовете с най-дългогодишно представителство на БТА в страната. Началото е било поставено още през 50-те години на миналия век.

Извън София БТА има вече 21 клуба в страната. Още четири са открити в чужбина – в Босилеград, Скопие, Тараклия и Букурещ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени