Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БОЕЦ организира протест заради връщането на хартиената бюлетина

Снимка: БГНЕС

Гражданско сдружение БОЕЦ организира протест пред Народното събрание заради връщането на хартиената бюлетина, която депутатите ще обсъдят окончателно днес. Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев обяви, че ако смесеното гласуване се върне, действията им ще ескалират

"Тук бяхме още в 8:30 ч, за да им кажем на депутатите: "Не пипайте кодекса". Сега чакаме да видим какво ще направят вътре! Дано да не ни принудят да ескалираме своите действия. Те не желаят правителство, искат избори, но искат да си разчистят терена, за да спечелят следващите избори служебно, да ги спечелят по нечестен начин".

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев влезе в сблъсък с охраната на Народното събрание след като се опита да опъне  в кулоарите на парламента плакат с надпис "Не пипайте кодекса". Георгиев е бил поканен от "Продължаваме промяната" с още един представител на гражданското сдружение за среща в парламента. Влизайки в сградата и след проведенета среща двамата опънаха плаката и бяха приканени от охраната на Народното събрание да го свалят и да го приберат. След като Георгиев отказа и в опит да вземат плаката охраната го скъса.

Съгласно правилника на Народното събрание в парламента е забранена всякаква форма на агитация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна