Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП настоява за отпадане на Изборния кодекс от дневния ред на НС

Андрей Гюров - председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната"
Снимка: БГНЕС, архив

Българските граждани искат редовно правителство и спешни мерки за решаване на проблемите им, а не връщане на хартиената бюлетина. Това обяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Андрей Гюров в декларация от парламентарната трибуна.

"Когато другите ги е страх, нас не ни е страх. Дори и да сме малко, дори и всички залози да са срещу нас заявяваме, че сме готови да поемем управлението на страната с втория мандат в коалиция с "Демократична България". Само със 73 депутати общо сме готови да предложим правителство".

Обсъждането на промените в Изборния кодекс беше прекъснато заради поискана от съпредседателя на ПП Асен Василев 15-минутна почивка.

"За да може колегите да помислят дали най-важната задача на този парламент е да откраднат вота на българите, за да могат след това да крадат от данъците на българите, или имаме по-важна задача като това да приемем бюджет и всичките тези закони, които стоят и чакат, за да може да тръгне Плана за възстановяване и устойчивост".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна