Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мароко срази Белгия и поведе в групата

Мароко победи с 2:0 Белгия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Мароко вкара два гола през второто полувреме и победи с 2:0 Белгия в мач от 6-та група на световното първенство по футбол в Катар. Така африканците излязоха начело в групата с 4 точки, с една повече от белгийците.

Звездата на Белгия Ромелу Лукаку отново бе оставен извън титулярния състав, но треньорът Роберто Мартинес направи три промени.

Амаду Онана започна вместо Юри Тилеманс след силния мач срещу Канада, а Торган Азар стартира за сметка на Яник Караско. Тома Мюние пък измести Леандер Дендонкер на десния бек.

Мароко започна с непроменен състав от равенството с Хърватия и не само удържа и белгийците, а можеше и да води на почивката.

В заключителните секунди на първата част Хаким Зиеш стреля от пряксвободен удар и преодоля Тибо Куртоа, но главният съдия Сезар Рамос отмени гола заради засада на очаквалия центриране Ромен Сайс.

Белгия създаде положение в 7-ата минута на втората част чрез Еден Азар, който дриблира покрай марокански бранител и стреля, но Мунир Мохамеди, който замени титуляра Ясин Босу минути преди началото на мача, отби удара.

Мунир отрази и опасен шут на Дрийс Мертенс, а Мароко нанесе големия си удар в 73-та минута.

Африканците получиха пряксвободен удар отляво на нападението и вместо да центрира, влезлият пет минути по-рано Абделхамид Сабири реши да стреля от малък ъгъл.

Той изненада Куртоа, а на гредата нямаше човек и топката влезе във вратата на Белгия за 1:0.

Натискът на европейците не само не доведе до нищо за отбора, а и даде възможност на Мароко да вкара втори гол на контраатака в добавеното време.

Хаким Зиеш преодоля Тимоти Кастан в наказателното поле и подаде на Закария Абухлал, който преодоля Куртоа майсторски за крайното 2:0.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени