Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рискът от инциденти с мигранти по време на лов нараства

Снимка: БГНЕС

Рискът от инциденти с нелегални мигранти по време на ловните излети е голям, предупреди кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. От началото на сезона в района на българо-турската граница са засечени десетки незаконно влезли в страната граждани.

Срещите с незаконно преминали границата зачестяват, подчерта кметът Христо Христов, който е и председател на ловно-рибарско сдружение "Странджа":

"Два случая пресни имаме с мигранти, с ловни дружинки. В единия случай е било на косъм да се стреля - 13 души изскачат от храсти. Шум страхотен - както дивеч само може да го предизвика. Разбирате ли, това е всяка събота и неделя.

В община Болярово 14 дружинки, а в региона ловуват над 600 души.

Една част от тях ловуват на самата граница!

Скоро ги събирах председателите, обърнах им внимание - докато не видите цел, няма да стреляте".

Според местните жители през последните седмици мигрантският поток е става все по- голям, а като основна причина мигрантите да навлизат и във вътрешността на общината според тях е закриването на Граничното полицейско управление в Болярово.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.